3 Mart 2012 Cumartesi

DOCTOR WHO'DA YENİ YÜZLER

20 Şubat tarihinde yedinci sezonu için çekimlerine başlanan BBC One dizisi Doctor Who'nun yeni sezon kadrosunda yeni yüzlerle karşılaşırken, yaratıcı ekipten Steven Moffat'ın açıklamalarına göre farklı yaratıklarla da karşılaşacağız.

Dizinin idari yapımcısı ve başyazarı Steven Moffat, Le Village'a yaptığı açıklamada yedinci sezonda yeni yaratıklar üzerinde durulacağını ve Doctor'ın (Matt Smith) yüzleşmesi için yeni ve orijinal tehditler oluşturmayı tercih ettiğini belirtirken ''Doctor Who'da yeni ve farklı yaratıklar görmenin her zaman daha iyi olduğunu söylerim. İlginizi çekecek yeni yaratıklara hazırlıklı olun'' mesajını verdi.

Yönetmenlik koltuğunda 41 yaşındaki İskoç yönetmen Saul Metzstein ile geçtiğimiz ay Galler'de çekimlerine başlanan dizinin yedinci sezonunda bir çok yeni yüzle karşılaşacağız. Rupert Graves (Sherlock), Mark Williams (The Fast Show) ve David Bradley (Harry Potter) yeni bölümlerde gözükeceği teyit edilen isimler arasında yer alıyor.

Son dönemde BBC One dizisi Sherlock'ta (DI Lestrade) rol alan 48 yaşındaki Rupert Graves bunun dışında Garrow's Law, Scott & Bailey, Death in Paradise gibi dizilerde de rol aldı. Harry Potter serisinde canlandırdığı Arthur Weasley karakteriyle tanıdığımız Mark Williams ise son dönemde BBC Three'nin doğaüstü dizisi Being Human kadrosuna Regus rolüyle katılmıştı. Kadroya katılan bir diğer isim David Bradley de Harry Potter serisinde yer alırken Argus Filch karakterini canlandırmıştı. Prisoners Wives ve Game of Thrones ise aktörün konuk oyuncu olarak yer aldığı diziler arasında bulunuyor.


Being Human'ın yaratıcısı Toby Whithouse ve Camelot'ın yaratıcılarından Chris Chibnall (Life on Mars, Torchwood, Law & Order: UK) ikilisi yeni bölümlerde yazarlık yapmak üzere Doctor Who ekibine bu sezon tekrar katılırken, Steven Moffat ile birlikte Mark Gatiss ve John Fay de bu sezonun yazar ekibinde yer alıyor. Yeni sezonun ilk bölümünün yazarlığını yapacak olan Steven Moffat dizi ekibinde showrunner ve idari yapımcı olarak görevini yürütmeye devam ederken, Caroline Skinner (The Fades) idari yapımcı, Marcus Wilson ise yapımcı olarak yeni sezon ekibinde yer alıyor

Yeni idari yapımcılardan Caroline Skinner, Moffat'ın yazdığı sezon açılışı bölümünün herkesin aklını başından alacağını ve keyiflendireceğini söylerken, bir çok senaryoları olduğunu ancak içlerinden bir tanesini gerçekten destansı ve oldukça heyecan verici bulduğunu ifade etmişti. Matt Smith'i The Doctor olarak görmeye devam edeceğimiz bilim-kurgu dramanın 7.sezonunun BBC One ekranlarına sonbahar döneminde gelmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder