5 Temmuz 2012 Perşembe

DOCTOR WHO 7.SEZON HABERLERİ

Doctor Who ekibi 12-15 Temmuz tarihleri arasında San Diego, California'da düzenlenecek olan Comic-Con International 2012 etkinliğine 15 Temmuz Pazar günü düzenlenecek bir panelle katılıyor. Panelde Matt Smith, Arthur Darvill ve Karen Gillan gibi oyuncular ile yapımcı kadrosundan Steven Moffat (Sherlock) ve Caroline Skinner (The Fades) ikilisinin yer alacağı duyuruldu. Etkinlikte dizinin yedinci sezonuna dair yeni görüntülerin katılımcılara sunulacağı belirtiliyor.

* Diana Rigg ve Rachael Stirling ikilisi Doctor Who'nun yeni sezon kadrosuna katılan isimler oldular. Bleak House oyuncularından Rigg ve son dönemde Snow White and the Huntsman filminin kadrosunda yer alan gerçek hayattaki kızı Stirling, Mark Gatiss'in senaryosunu kaleme aldığı, Saul Metzstein'in yönetmenliğini yaptığı ve 2013 senesinde ekranlara gelecek olan bir bölümde karşımıza çıkacaklar. İkilinin dizideki rolleri hakkında detaylar henüz açıklanmazken, gerçek hayatta olduğu gibi yine bir anne ve kızı canlandıracakları ve karanlık bir sırra sahip olacakları belirtiliyor. Rigg'in karakterinin ismi ise Mrs Gillyflower olacak. Daha önceden bir projede beraber çalışmadıklarını belirten Stirling konuyla ilgili açıklamasında ''Mark Gatiss gerçekten tadına doyulmayacak bir senaryo yazmış. Daha önceden annemle beraber bir dizi projesinde yer almadık. Cazip bir teklif gelmemişti. Ancak böylesine orijinal ve eğlenceli bir senaryo önümüze geldiğinde artık zamanın geldiğini düşündüm'' ifadelerini kullandı. Bölümün çekimlerine bu hafta Cardiff, Roath Lock Studios'ta başlandı.

* Doktor'un yeni yol arkadaşı olarak sezon ortasından itibaren 1986 doğumlu genç aktris Jenna-Louise Coleman'ı izleyeceğimiz bilim-kurgu dramanın yeni sezonunda David Warner (Titanic), Liam Cunningham (Game of Thrones), Emma Grayling karakteriyle Jessica Raine (Call the Midwife) ve Dougray Scott (My Week with Marilyn) gibi isimleri de konuk oyuncu olarak izleyeceğiz. Rupert Graves (Sherlock, Garrow's Law, Scott & Bailey), Mark Williams (The Fast Show, Being Human), David Bradley (Harry Potter, Prisoners Wives), Ben Browder (Farscape, Stargate SG-1), David Gyasi (White Heat) ve Adrian Scarborough (Upstairs Downstairs, Cranford) ise daha önceden kadroya katılan isimler olmuşlardı.

* Geride bıraktığımız sezon A Good Man Goes to War bölümünde Jenny karakteri ile karşımıza çıkan Catrin Stewart yeni sezonda geri dönüyor. Dame Diana Rigg ve Rachael Stirling'in yer aldığı bölümde gözükecek Jenny karakteri, Doktor'un Viktorya dönemi dostu olarak hikayede yer alacak. Jenny'nin dönüşü Madame Vastra'nın (Neve McIntosh) da döneceği yönünde spekülasyonlara yol açsa da şimdilik bu konuda bir netlik yok.

* Yedinci sezonun ik bölümünün ismi 'Asylum of the Daleks' olarak duyuruldu. İlk olarak Londra, BFI Southbank'ta 14 Ağustos'ta gösterilecek bölüm, sonrasında 25 Ağustos'ta MediaGuardian Edinburgh International Television Festival'de de katılımcılara sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder