29 Şubat 2012 Çarşamba

THE VAMPİRE DİARİES KONUSU

The Vampire Diaries, Amerikalı yazar L.J. Smith'in 1991 yılında ilki çıkan aynı isimli kitap serisinden uyarlanmış bir dizi.





Virginia eyaletinin küçük bir kasabasında, Mystic Falls'ta yaşayan dizinin ana karakteri Elena Gilbert, ailesini kısa zaman önce bir kazada kaybeden 17 yaşındaki bir kız. Hem ailesinin kaybının üstesinden gelmeye hem de yoluna devam etmeye çalışan Elena'nın hayatı, okuduğu lisenin yeniden açıldığı gün, eskisi gibi olamayacak şekilde değişir.

Stefan Salvatore, yıllar önce terk ettiği Mystic Falls'a geri dönmüş bir vampir. Kendi yaşında gösteren herkes gibi okula başlayan Stefan, ilk günden Elena'nın ilgisini çeker. Aslında Elena da onun ilgisini... İkili, aralarındaki çekimin etkisiyle yakınlaşırlar ama güzel şeyler başlıyor denilen noktada her şey birden karışıverir. Stefan karşısında görmeyi beklemediği, aslında görmeyi istemediği tek kişiyi görür: Kardeşi Damon Salvatore'u...

Damon, kardeşinde bulunan her türlü özelliğin tam tersine sahip bir vampir. Stefan ne kadar iyiyse, Damon o derece kötü. Bunun yanında, Stefan, yıllar boyu başından geçenler nedeniyle insan kanı içmeyi bırakmış olsa da vampir doğasına karşı gelinmemesi gerektiğini savunan Damon, insanlardan beslenmekten çekinmeyen birisi. Ama ikili arasındaki zıtlığın ve anlaşmazlığın aslında çok eski bir temeli var.


Uzun yıllar önce, henüz insanken aynı kızdan hoşlanan iki kardeş, Katherine'in bir yangında ölmesi ve yangının arkasındaki yaşanmışlar nedeniyle bitmeyen bir gerilime sahipler. Damon'ı kendinden ve çevresinden uzak tutmak isteyen Stefan, geçmişte olanlardan Stefan'ı suçlayan intikam arayışındaki Damon ve Stefan'ın değer verdiği biri ve Katherine'e ikizi kadar benzediği için her şeyin merkezinde olan Elena... Mystic Falls sakinleri, Salvatore kardeşlerin geri dönmesiyle birlikte hiç sahip olmadıkları türden bir karmaşaya sürüklenirler

4 yorum:

  1. güzeldi sağol

    YanıtlaSil
  2. izlemeyi düşünüyorum bundan önce the walking dead izliyodum o bitti bunu da arkim önerdi

    YanıtlaSil
  3. çok güzel herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil