24 Ocak 2012 Salı

SPARTACUS VENGEANCE İNCELEMESİ



İlk sezondaki Spartacusu canlandıran Andy Whitfield'in vefatının ardından, bir de Batiatus'un dizide olmayacağının açıklamasının ardından çoğu kimsede oluşan bu spartacus artık olmaz diyenlerden biri olarak ilk bölümü önyargılı izledim.. Spartacus dizi olarak bildiğimiz gibiydi; kavga,kan ve seks adına her şey vardı. Batiatus hanesini düşüren gladyatörler Spartacus ve Crixus önderliğinde Capua'da korku salıyor ve Roma'da belli bir yerlere gelen artık iyice mevki ve makam sahibi olan  Legatus Claudius Glaber Romalı asilzadeler tarafından  Capua'ya herşeyi spartacus u sen sardın başımıza git düzelt diye gönderildi.. 

İç işleri ise yine karışıktı. Crixus ve galyalı ekibi ile Spartacus ekibi iki ayrı güç oluşturmuş durumda. Önemli kararlar ise yine Spartacus'ün sırtında. İlk bölüm itibariyle öncelerine çıkan en önemli yol ayrımı Crixus'a uyup güneye Batiatus hanesindeyken sevdiği kadın olan Neiva'yı aramak için güneye gitmek veya Spartacus'e uyup Roma'ya karşı savaşmak. Dizi izlenilebilirliği açısından herkesin aklına ilk olarak Capua'da kalmaları gelse de biraz duygudan arınıp düşününce işlerin o kadar kolay olmadığı görülüyor. Sadece Gladyatörlerin binlerce kişilik Roma ordusuna karşı ne gibi şansları olabilir ki?


Dizinin ilk bölüm için fazlasıyla sürpriz barındırıyor desem de verilen uzun arada spoiler ve haberler doğru çıktı ve Batiatus'un karısını canlandıran Lucy Lawless yaşıyordu ama hafıza sorunlu olarak.


r.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder