21 Ocak 2012 Cumartesi

HOUSE MD KONUSU

House M.D: Amerikan Fox kanalında 2004 yılı kasım ayında yayınlanmaya başlamıştır. Dizinin başrol oyuncusu İngiliz aktör Hugh Laurie'dir. Hugh Laurie bu dizideki Dr. Gregory House rolüyle 2006 ve 2007 yılında iki kez Altın Küre ödülü kazanmıştır.

house_md    

Doktor Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji konusunda uzman ünlü bir doktordur. Hastalığı konusunda tanı konulamayan zor hastalıkları çözme konusunda üstüne yoktur.House' nin en yakın arkadaşı hastanenin onkoloji bölümü şefi doktor James Wilson'dır.Eric Foreman, Robert Chase ve Allison Cameron bulunmaktadır. House şu an 8.sezonu yayınlanmakta olup ekibe girenler çıkanlar olmasına rağmen başkanlığını yapan House hep başkanlarıdır.
House başarılı bir doktor olmasına rağmen hastane kurallarını ve yasaları umursamaz tavrı sürekli onun başına işler açar. Bu yüzden bir çok hastane değiştirmiştir. Hastane yöneticisi Lisa Cuddy, House'ı işe almadan önce onun bu özelliğinden haberdardır. Lakin kendisinin House'u dengeleyebileceğini ve onu göz altında tutabileceğini düşünmektedir. 4.sezon başında House'nin ekibi dağılır , Dr. House ise departmanına yaklaşık 40 doktor adayın katıldığı uzun bir eleme sürecinin ardından üç yeni doktor alır. Dr. Remy "13" Hadley , Dr. Chris Taub , Dr. Lawrence Kutner

Beşinci sezona iki büyük ölüm damgasını vurur. İlk ölüm Dr. James Wilson ile aşk yaşamakta olan Amber'in House'ı bir bardan almaya gittiğinde, dönüş yolunda otobüsün kaza yapması sonucu acı veren ölümüdür. Bu ölüm ile Wilson ve House'un arası açılır. Sezonun ilerleyen bölümlerinde Dr. Lawrance Kutner evinde intihar etmiş olarak bulunur.

Dizide Sherlock Holmes karakterine de aşırı göndermeler vardır.



1 yorum: