17 Aralık 2013 Salı

HEX TANITIM

Azazeal’ın öğrettiği şeylerden dolayı bütün dünya doğru yoldan saptı. Tüm günahlar ona atfedildi. Tanrı, o ve onun kabilesine merhamet göstermedi. Onları o günden beri bulundukları cehenneme attı.

…ve Azazeal 300 yıl sonra, eski gücü ve emellerine kavuşmak adına Medenham okulunda ortaya çıkar. Fantastik olaylar, mitolojik ve şeytani yaratıklar, vudu büyüsü ve tadında bir gerilim. Tüm bunların hepsini bir arada bulabildiğimiz Hex‘i yakından tanıyalım.

2004-2005 yıllarında İngiliz kanalı SKY ONE ’da yayınlandı.

Öncelikle kim oluyor bu Azazeal? Dilersiniz onu bir açalım:
Nephelim’in lideri oluyor kendisi, yani günahkar meleklerin lideri diyebiliriz. Günahları ise ölümlü kadınlara aşık olmaktır. Bu meleklerin 200 tane olduğu varsayılıyor. Aynı zamanda aşık oldukları kadınlara büyücülük yeteneğini de öğretiyorlar. Azazeal’in amacı ise tanrının gazabına uğrayan bu melekleri tekrar yeryüzüne çıkarmaktır.
Hikayenin geçtiği Medenham okulu, 300 yıl öncesinin bir Orta Çağ şatosudur. Gizemli olaylar ve birtakım cadı avına dayanan ölümlerin olduğu şato, hikayesini günümüze kadar ulaştırır. Duvarlarının arkasındaki sırlar ise açığa çıkartılmayı beklemektedir.

Tüm bu doğa üstü öğelerin yanında, hikaye mekanının bir okul olması dolayısıyla öğrenci ilişkileri de senaryonun içine bolca dahil edilmiş. Dizi, bununla birlikte dram ve kimi zaman öğrencilerin birbirleriyle şakalaştıkları komedi öğeleri, seks ve uyuşturucu ortamının dahil edildiği bir hikaye akışına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder