31 Ekim 2013 Perşembe

SLEEPY HOLLOW


Ichabod Crane, Bağımsızlık Savaşı’nda  İngiltere adına savaşan ama aynı zamanda General George Washington için de hizmet veren bir askerdir. Kahramanımız savaş esnasında aldığı bir yaradan dolayı kendinden geçerek bayılır. Gözlerini açtığında ise kendisini Sleepy Hollow  kasabasında, bir mağarada bulur. Uyandıktan sora Ichabod‘un yolu bir şekilde kasabanın polis merkezinde görev alan Teğmen Abbie Mills ile kesişir. Yalnız, Ichabod’un çok da küçük olmayan bir sorunu vardır: Baygın olduğu sırada aradan 250 yıl geçmiştir.

30 Ekim 2013 Çarşamba

THE LEFTOVERS

Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış.
İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

LOOKİNG

İlk sezonu 8 bölüm olarak planlanan dizi 19 Ocak 2014 tarihinde ekranlarda olacak.si.
Dizi, San Fransisco’da yaşayan 3 gay arkadaşın yaşantısı üzerine kurulu olacak. Patrick, başarılı bir kariyeri olan video oyunu yaratıcısı.Kevin ise Patrick’in iş arkadaşı bir süper zeka. Bir artistin asistanı olan ve Patrick’in en iyi arkadaşı Augustin ise ayrı bir kişilik

TRUE DETECTİVE

İlk sezonu 8 bölüm sürecek olan ve yayın hayatına 12 Ocak 2014 tarihinde başlayacak olan bir suç draması.
Konusu, Louisiana’da geçen bir seri bir katil avı. Hikayenin merkezindeki 2 polisin, katilin peşindeyken yaşadıklarını ve karışan hayatlarını izleyeceğiz. Üstelik bunu, yani hikayeyi de 17 senelik bir kariyer ve yaşam sürecine yayarak tek sezonda anlatacaklar. 

GETTİNG ON KONUSU

BBC Four‘un 2009-2012 yılları arasında yayınladığı dizinin Amerikan uyarlaması. Sitcom ola dizimizin süresi ise 30 dakika.

Bir hastanenin Yaşlılık Hekimliği (Geriatri) departmanında çalışan bir grup doktorun, hemşirenin ve hastane yöneticisinin hastane içi ve hastalarla yaşadıkları komik olayları izleyiciye sunacak; yaşlılık gerçekliğini işleyecek.
İlk sezonu 6 bölüm sürecek ve dizi, 24 Kasım‘da ilk bölümüyle ekranda olacak.